TAS KEBABI
Etiketler: etli yemekler , Genel , kebap , patatesli tas kebabı , tas kebabı , tas kebabı tarifi , 0 yorum
TAS KEBABI
Malzemeler :
30. gr (2 çorba kaşığı) tereyağı ya da margarin
600. gr kuzu kuşbaşı
100. gr (1 orta boy) soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı domates salçası tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
625. ml (2,5 su bardağı) su
Hazırlanışı :
Yağı bir tencerede kızdırıp, kuzu etini ilave ediniz.Etleri ara sıra karıştırarak, 5 - 6 dakka sote edin ve soğanı ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. Salçayı katın. Ara sıra karıştır
maya devam ederek, birkaç dakika daha salçayı kavurun. Tuzunu biberini ve kekiğini serpin. Tencerenin üzerine bir kapak kapayın. 1 bardak sıcak suyu, tencerenin kenarından dökün. Tencerenin kapağını sıkıca örtün.Kebabı ağır ateşte 8 - 10 dakika pişirin.Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1,5 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda yaklaşık bir bardak salçası olmalıdır.Tas kebebını salçasıyla birlikte sıcak olarak servis yapın.
Dilerseniz pilav ile servis edebilirsiniz . . .
0 Response to "TAS KEBABI"
Yorum Gönder
Yorum Yazarken Lütfen Aşağılayıcı ve Argo Kelimeler Kullanmayınız.