Taze Bezelye Çorbası
Taze Bezelye Çorbası

Malzemeleri :
1 kilogram kabuklu bezelye
6 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı margarin
Tuz yeteri kadar
Yapılışı :
Bezelyelerin kabuklarını ayıklayıp yıkayın. Bir tencerede iyice haşlayıp süzün. Bir çay bardağı bezelyeyi bir tarafa ayırın. Diğerlerini püre haline getirin. Püreyi tencereye koyun. Et suyunu, tuzu katın. Hafif ateşte karıştırarak 10 dakika kaynatın. Üzerine ayırdığınız bezelyeleri az kızdırılmış margarin yağını, ince kıyılmış maydanozları ve küçük doğranmış kızarmış ekmekleri ilave ederek servis yapın.
0 Response to "Taze Bezelye Çorbası"
Yorum Gönder
Yorum Yazarken Lütfen Aşağılayıcı ve Argo Kelimeler Kullanmayınız.